Fødevarestyrelsen
www.madklassen.dk


24. september 2008

Tzatziki

(4 portioner)


Du skal bruge:
1/2 liter yoghurt naturel
1 groftrevet agurk
2 fed knust hvidløg
salt og peber

 

En græsk yoghurtsalat. Den er speciel god til lam og til grillmad. Nogle synes, at den er god til det hele.
Hvis din tzatziki skal være vellykket, skal du starte i god tid, da både yoghurt og agurk skal dryppe af.

 

Sådan gør du:

  • Yoghurten stilles til afdrypning i et kaffefilter, gerne et par timer.
  • Den revne agurk lægges på et rent viskestykke og drysses med salt.
  • Læg den til afdrypning i en si med viskestykke og det hele.
  • Når det hele har stået et par timer, hælder du yoghurten i en skål og rører den med hvidløg og peber.
  • Din agurk i viskestykket vrider du godt rundt, så væden løber fra.
  • Put den i yoghurten og rør godt rundt, før du smager til med salt.

 

Tzatziki kan holde et par dage i køleskabet. Der vil løbe lidt væde fra agurken, men du kan bare røre lidt rundt i den, så er den klar igen.



 Billede