Tips til madpakken

For bare en generation siden bestod en madpakke typisk af tre eller fire stykker rugbrød med diverse traditionelt pålæg på. Det var fint, og det var mættende, og det var sådan, de fleste madpakker så ud. Siden er der sket en markant udvikling af madpakkerne. Rugbrød er stadig i spil, men der kan sagtens ligge alt muligt andet i madpakken.

Det kan være brød, salat, frugt og lignende, eller det kan være mad, der skal varmes i mikroovnen. I dag må frokosten nemlig gerne være både delikat og mættende. Hvis der for eksempel er rester til overs fra gårsdagens aftensmad, så kan de fint bruges som frokost i madpakken dagen efter. Det er ret lækkert.

Hvilken type rester egner sig til madpakken?

I princippet kan alle rester fra aftensmaden dagen før bruges som frokost dagen efter. Hvis du har en tætsluttende madkasse, så kan det være alle mulige retter. Sågar suppe. Det kan for eksempel være sådan noget som:

  • Pizza
  • Pastaretter
  • Kødretter
  • Vegetarretter
  • Kold mad
  • Varm mad
  • Suppe og brød

I det hele taget egner aftensmadsretter sig glimrende som frokost i madpakken dagen efter. Mange børn og voksne foretrækker resterne fra et dejligt og veltilberedt måltid til frokost frem for de traditionelle fire halve. 

Lav nok aftensmad

Hvis der skal være lækre rester nok til, at der kan blive til madpakker til hele familien ud af aftensmaden, så gælder det selvfølgelig om at lave nok af den.

Forholder det sig sådan hos jer, så må I gøre det til en vane at lave nærmest dobbelt så meget aftensmad. Den kan også løses ved, at resterne suppleres med salat, brød og frugt. Så rækker den længere, og den bliver ekstra sund. 

Bestil måltidskasser

Måltidskasser er blevet meget populære. Det er da også et super genialt koncept, at du kan bestille nogle færdigpakkede kasser med ingredienser og opskrifter til mad i flere dage. Så behøver du hverken at beslutte, hvad I skal spise eller at købe ind til det.

Der er mange forskellige temaer inden for disse måltidskasser. Det er super smart, for så kan du køre med et bestemt tema i en periode, og så kan du skifte det ud med et andet, når du får lyst til det. Når du vælger blandt de mange forskellige måltidskasser til aftensmad, så kan du samtidig tænke på madpakker. Måske kan du bestille en kasse med mad til flere personer, end I egentlig er i jeres husstand. Så vil der nemlig være mad nok til, at I også kan få nogle lækre madpakker. På den måde får I klaret to måltider om dagen i den samme kasse, hvilket betyder I virkelig får brugt måltidskassens indhold fuldt ud.